OBIADY – MENU 15 DNIOWE
1.Poniedziałek
Krem z zielonego groszku
Kurczak gotowany z w sosie potrawkowym, ryż gotowany, groszek z marchewką
2.Wtorek
Zupa jarzynowa
Jajko sadzone, ziemniaki pure, warzywa gotowane
3.Środa
Zupa kapuśniak
Pierogi z serem i sosem waniliowym
4.Czwartek
Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet mielony wieprzowy smażony, ziemniaki gotowane, pure z marchewki gotowanej
5.Piątek
Rosół z ryżem
Ryba smażona(łosoś/paluszki rybne), ziemniaki gotowane, surówka z białej kapusty
6.Poniedziałek
Zupa ogórkowa
Kotlet schabowy, ziemniaki gotowane, ogórek konserwowy warzywa gotowane
7.Wtorek
Zupa marchewkowa
Gulasz wieprzowy w jarzynach, kasza jęczmienna
8.Środa
Zupa krupnik
Naleśniki z serem i polewą owocową
9.Czwartek
Zupa pomidorowa
Pulpeciki cielęco-drobiowe z sosem koperkowym, ziemniaki pure, marchewka gotowana
10.Piątek
Rosół z ryżem
Ryba saute (łosoś / paluszki rybne), ziemniaki, surówka z białej kapusty
11.Poniedziałek
Krem kalafiorowy z koperkiem
Filet panierowany z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem
12.Wtorek
Rosół z ryżem
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki
13.Środa
Zupa jarzynowa z mięsem
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami i cynamonem.
14.Czwartek
Barszcz
Kotlet jajeczny , ziemniaki, warzywa gotowane z sosem beszamelowym
15.Piątek
Zupa-krem z brokułów
Placki ziemniaczane z twarożkiem i szczypiorkiem.